Skip to main content
news

Еврокомисар Мария Габриел и министър Андрей Кузманов поздравиха атлетите на Спешъл Олимпикс България в Нощта на спорта

By 26/09/2021October 15th, 2021No Comments

На 25 септември 2021 обединеният отбор по баскетбол на Спешъл Олимпикс България и Сектор Адаптирана физическа активност – НСА, заедно с отбора от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня направиха демонстрация на умения и изиграха приятелски мач в рамките на планираните събития за Европейска седмица на спорта‘2021.

Еврокомисарят по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел и министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов бяха гости на терена и поздравиха атлетите: Виктория Иванова, Димитър Тенчев, Мартина Стайкова, Теодор Андонов, Храбър Натов, Дори Радева, Павлина Урдарска, Фанка Борисова, Анна Иванова, Миро Кожухаров, партньорите Велина Андонова, възпитателят Неделчо Неделчев, и треньорите от Национална спортна академия доц. Мариана Борукова – национален координатор на програмата по баскетбол , доц. Стефка Джобова – спортен директор на Спешъл Олимпикс България и д-р Ивелина Кирилова – национален координатор на програмата Фит 5 на Спешъл Олимпикс България.

Участието на атлетите на Спешъл Олимпикс България е част от кампанията „Революцията е приобщаването“, която има за цел да създаде възможност за участие и да привлече общественото внимание върху уменията на хората с интелектуални затруднения.

На демонстрацията присъстваха председателя на Спешъл Олимпикс България инж. Храбър Натов и националният директор д-р Христо Христозов.

Close Menu