Skip to main content
news

Демонстрация на алпийски спускания със специални сит ски

В рамките на инициативата на 05 април 2017 на Ски зона Пампорово видният български скиор Кирил Кондакчиев и ски училище „СТИФ“ направиха демонстрация на алпийски спускания със специални сит ски.

Спешъл Олимпикс, фондация „ПроСпорт“ и ProActiveRecreation. сдружение „МОГА“ и ски училище СТИФ с подкрепата на община Смолян и община Чепеларе инициираха проект „Достъп до планинските спортове“ с цел да създаване социално предприятие, което да предлага нови услуги, насочени към потребители с интелектуални и физически затруднения, както и към техните семейства. Ще бъдат създадени услови за спортуване на хора нуждаещи се от допълнителна грижа, както и за възможност за семейни ваканции на семейства, които има член със специални потребности.

 

(На снимката от ляво на дясно: Стефан Масурски (управител и собственик на ски училище СТИФ), Кирил Кондакчиев (скиор, общински съветник от Община Чепеларе), д-р Христо Христозов (Национален директор на Спешъл Олимпикс България и Изпълнителен директор на фондация „ПроСпорт“)

Close Menu