Skip to main content

Историята на Радена Ангелова

Радена Ангелова

Казвам се Радена Ангелова, на 17 години. Спортувам от много години и обожавам тениса, йогата, конна езда и ски спускане. Всеки ден спортувам, състезавам се за Спешъл Олимпикс България от 7 години. Имам много спечелени медали за нашата страна и за отборите ни и това ме прави истински щастлива, много искам да продължа да се състезавам и да имаме още победи.
Срещам нови приятели и обичам лагерите, защото

прекарваме много време в тренировки и забавни игри заедно. Харесвам зимните спортове и се чувствам много уверена на ските, чакам с нетърпение Световните игри, готова съм да се състезавам с атлетите от другите страни.
Най-хубавият ми спомен със Спешъл Олимпикс е спортът като цяло. Обичам да тренирам различни дисциплини и да се чувствам във форма.
Постиженията, с които най-много се гордея, са медалите, които съм печелила, мечатя да продължа да побеждавам. Спортът ми дава увереност, движение и желание да продължавам напред, ходя да тренирам във фитнеса всеки ден.
Спешъл Олимпикс ме научиха да се състезавам, да се боря и да побеждавам. Това ме прави щастлива.

Радена участва успешно в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Лос Анджелис’2015, като печели бронзов медал в дисциплина конна езда.

Резултати на Радена Ангелова от Световни зимни игри Австрия’2017

Дисциплина Предварителни
резултати
Резултати
финал
Позиция
Гигантски слалом 01:31.97 03:09.99 4
Слалом 01:00.88 01:41.91 1

Програма на участието в Световните зимни игри Австрия’2017

Медиите за Радена

Close Menu