Skip to main content

Играчът на „ВФЛ“ Уолфсбърг  Кевин Де Брюйне  помага за представянето на „Европейските Летни Игри на Спешъл Олимпикс“ 2014 в своята родина,заедно с Кристиян Карамбъо, който представлява УЕФА.

Кевин Де Брюйне има много предстоящи ангажименти с „ВФЛ“ Уолфсбърг в Европейската лига на УЕФА, но той вече прави чудеса, за да подкрепи „Европейските Летни Игри на Спешъл Олимпикс“2014 в Белгия.

Докато техният клуб откри своята групова фаза с поражение  4-1 от ФК „Евертън“ в Англия, над 2000 атлети с интелектуални затруднения от 58 страни се състезаваха на Игрите в Антверпен, които се проведоха от 9 до 20 септември.

Де Брюйне помогна да се даде гласност на събитието от 2014г. и нуждата да се подкрепят ателетите, като публикува плакат на самия себе си, на който беше изобразен с лицеви характеристики, асоцииращи със Синдорма на Даун, а отдолу беше написано: „Сега по-малко привърженици ли заслужава Де Брюйне?“

На Игрите присъстваше също  и Кристиян Карамбъо -ръководителят на програмата на УЕФА- „Капитаните на промяната“,който от доста време подкрепя „Спешъл Олимпикс“. „Много се радвам,че можем да участваме заедно в спортните събития , без да има дискриминация“- сподели двукратният победител в „Шампионска лига“ на УЕФА.

„Те(атлетите) ни вдъхновяват и ни вдъхват чувство на човечност, защото ако видите как играят, как се състезават, как се движат, те са като всеки един от нас. Страстта и адреналинът са там и това е заради хората около тях, които ги обучават как да бъдат в добра форма. В спорта ние можем да постигнем велики неща и „Спешъл Олимпикс“ е празник за атлетите и хората с интелектуални затруднения. Това е свобода.“

Публикувано на www.uefa.org – можете да прочетете публикацията тук.

Close Menu