Skip to main content
news

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ЗА 50-ТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ДВИЖЕНИЕТО СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС

На 19 юли 2018 г. (четвъртък) от 11 часа в залата на Пресклуб България в София (Национален стадион „Васил Левски“) Спешъл Олимпикс България Ви кани на пресконференция за отбелязване в България на 50-та годишнина от създаването на движението Спешъл Олимпикс, която ще се състои  с участието на ново избрания председател на Спешъл Олимпикс България инж. Храбър Натов, д-р Христо Христозов – национален директор и Виктор Христов – член на Управителния съвет и представител на атлетите на Спешъл Олимпикс България.

На 20 юли 2018 г се навършват 50 години от деня, в който Юенис Кенеди Шрайвър инициира световното движение Спешъл Олимпикс, което днес осигурява занимания и състезания на над 5 милиона атлети и партньори с интелектуални затруднения и в олимпийски спортове в над 170 страни, като им предоставя устойчиви възможности да развиват своята физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, да създават приятелства и да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, другите атлети на Спешъл Олимпикс и обществеността. Спешъл Олимпикс стартира своята програма в България през 1994г.

Вашето съпричастие е ключово за развитието на организирано спортно движение на хората с интелектуални затруднения в България, за създаването на позитивни обществени нагласи, благоприятстващи пълноценна социална реализация на тези наши сънародници, както и за утвърждаване на социалната мисия на българския спорт.

За потвърждение и допълнителна информация:

тел. 02 98 666 91 и 0887 991 663

ел. поща: sobg@prosport-bg.net

www.sobg.prosport-bg.net и www.specialolympics.org

Среща на Юенис Кенеди Шрайвър с представители на Спешъл Олимпикс България по време на Югоизточноевропейските игри Сараево‘2004

* Резюмето бе представено на церемонията в България за отбелязване на 50та годишнина от създаването на Спешъл Олимпикс, проведена на 21 юли 2018 в Национален археологически музей – София.

Close Menu