Skip to main content
EBWnews

Баскетболен турнир 3х3 в Ботевград

На 30 ноември 2022 и 2 декември 2022 в ОУ „ Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Ботевград се проведоха баскетболни турнири 3х3. В него участваха 35 ученика на възраст 10 и 11 години. От тях 11 със специални образователни потребности. Техни треньори са Светла Ралчева, Мариян Маринов, Никола Лалев, Емил Ангелов и Здравко Атанасов. 

Турнирите се организирта в рамките на кампанията за Европейска баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2022, която тече в периода 26 ноември – 05 декември 2022 година. В рамките на кампанията Спешъл Олимпикс България кани всички  Центрове за специална образователна подкрепа, Регионални центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и училищата и детските градини в страната да проведат промоционални спортни празници по баскетбол, индивидуални умения с топка и състезания с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения. 

Кампанията се подкрепя отново от Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига. Целта e да бъде разширен достъпа до спорт за хората  с интелектуални затруднения в България и да променим живота им чрез баскетбола.

Close Menu