Skip to main content
EBWnews

ПГ по МСС – гр. Гоце Делчев отново се включи в #EBW2022

На 28, 29 и 30 ноември 2022 в ПГ по МСС “Пейо Крачолов Яворов” – гр. Гоце Делчев се проведоха събития в рамките на Европейска баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2022. 

В баскетболния турнир 3х3 участие взеха 28 ученици със специални образователни потребности и техни съученици без такива. 

Бе проведена и оценка на индивидуални умения по правилата на Спешъл Олимпикс. Петнадесет ученика със специални образователни потребности показаха уменията си да дриблират, да стрелят от позиция и да стрелят по цел. 

В подготовката и провеждането на събитията участваха учителите Георги Каръков, Радослав Джугданов, Владислав Бочуков и ресурсния учител Анелия Павлова.  

 

Събитията се организират в рамките на кампанията за Европейска баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2022, която тече в периода 26 ноември – 05 декември 2022 година. В рамките на кампанията Спешъл Олимпикс България кани всички  Центрове за специална образователна подкрепа, Регионални центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и училищата и детските градини в страната да проведат промоционални спортни празници по баскетбол, индивидуални умения с топка и състезания с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения. 

Кампанията се подкрепя отново от Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига. Целта e да бъде разширен достъпа до спорт за хората  с интелектуални затруднения в България и да променим живота им чрез баскетбола. 

Close Menu