Skip to main content
EBWnews

ОУ “Петър Бонев” – Перущица отбеляза Европейска баскетболна седмица’2022

На 28 ноември 2022 в ОУ “Петър Бонев” – гр. Перущица се проведоха баскетболен турнир и оценка на индивидуални умения. В спортните дейности участие взеха 77 ученика на възраст 7 – 13 години. От тях 13 със специални образователни потребности. Техен треньор е Лалка Христева. 

Събитията се организират в рамките на кампанията за Европейска баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2022, която тече в периода 26 ноември – 05 декември 2022 година. В рамките на кампанията Спешъл Олимпикс България кани всички  Центрове за специална образователна подкрепа, Регионални центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и училищата и детските градини в страната да проведат промоционални спортни празници по баскетбол, индивидуални умения с топка и състезания с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения. 

Кампанията се подкрепя отново от Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига. Целта e да бъде разширен достъпа до спорт за хората  с интелектуални затруднения в България и да променим живота им чрез баскетбола. 

Close Menu