Skip to main content
news

Ученици от СУ „Йордан Йовков“ – Бургас демонстрираха силата на приобщаването чрез спорт

By 30/09/2021November 4th, 2021No Comments

Специалният педагог Фотинка Краева от Ресурсен център – Бургас и учениците от нейната ресурсна група също демонстрираха силата на приобщаването чрез спорт като се включиха в националната кампания на Спешъл Олимпикс България ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА по повод Европейската футболна седмица 2021 и Европейскатата седмица на спорта 2021.

Мартин и Антонио са ученици в 7 клас от СУ „Йордан Йовков“ в гр. Бургас и с радост участваха в спортния празник – част от мисията ни за равни възможности за участие на всички чрез спорт.

Със своите завидни спортни умения, те доказаха че учениците със специални образователни потребности също могат успешно да участват в спортни мероприятия.

Спешъл Олимпикс България ги награди с грамоти за положените усилия.

21-то издание на Европейската футболна седмица #EFW2020 на Спешъл Олимпикс се проведе в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. И тази година #EFW2021 бе включена в Европейската седмица на спорта.

В рамките на националната кампания в периода 23-30 септември 2021 г. Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! по футбол, народна топка, индивидуални умения с топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа в различни точки на България.

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка, както и други занимателни спортни игри.

Close Menu