Skip to main content
news

Европейски ден на тениса’2014

По повод Европейския ден на тениса, Спешъл Олимпикс България организира пресконференция с участието на Българската федерация по тенис. На пресконференцията присъстваха Георги Дончев, директор на Националния тенис център, Емил Иванов, спортен администратор на Спешъл Олимпикс България и Радена Ангелова, атлет на Спешъл Олимпикс България.

Европейският Ден на тениса се провежда за първи път и е съвместна инициатива на Спешъл Олимпикс Европа и Европейската тенис асоциация.

На пресконференцията беше обявена и благотворителната инициатива на семейството на Григор Димитров, което предостави официалната фланелка на състезателя от успешното участие на Хопман Къп‘2012 да бъде продадена на търг в подкрепата на участието на Юммю Халил (атлет на Спешъл Олимпикс Хасково по боче в Европейските игри на Спешъл Олимпикс Антверпен‘2014).  Новината предизвика сериозен интерес сред медиите. Предстои обявяване на процедура по провеждане на търга.

За Спешъл Олимпикс България е от изключително значение подкрепата, която получихме от Българската тенис федерация. Федерацията застана зад кампанията ни “Достъп до тенис”, в рамките на която, чрез съвместни инициативи, все повече деца и хора с интелектуални затруднения ще получат възможност да тренират и да се докоснат до красотата на тениса.

Close Menu