Skip to main content
blog

Два нови атлета бяха излъчени от община София да представляват България на Световните зимни игри, ПьонгЧанг ‘2013

На тържествена церемония, проведена на 11-ти септември 2012 в Столична община в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, бяха избрани нови двама атлета на Спешъл Олимпикс България, които ще представят страната ни на Световните зимни игри в ПьонгЧанг, Южна Корея.

Жребиите в София бяха специални не само заради броя номинирани атлети – двама, а и поради факта, че общината беше първата, която може да се похвали с представител от нежния пол в делегацията. Симона Костова (17г.) е първото известно момиче в 6-членната българска делегация.

Името на другия късметлия е Александър Кенанов (36г.), отличил се с постиженията си по плуване на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Атина ‘2011 и спечелил 2 златни медала за България. За първа и съответно втора резерва бяха определени Теодор Андонов (29г.) и Кристиян Иванов (16г.).

Своеобразен ветеран в игрите на Спешъл Олимпикс, Александър се похвали с много добри приятелства, създадени по време на минали игри и се надява на късмет и успехи и на предстоящите Световни зимни игри в ПьонгЧанг. Измежду любимите му спортисти са Майкъл Джордан и Бен Джонсън, а специално от българските – Йордан Йовчев.

Жребият беше проведен в присъствието и с участието на Йорданка Фандъкова, и в съответствие със стандартите и правилата на Спешъл Олимпикс Интернешънъл с цел гарантиране на прозрачен и безпристрастен избор.

След провеждането на жребия, атлетите бяха лично поздравени от кмета Фандъкова, която им пожела успех и да се върнат с медали и страхотни изживявания от Олимпиадата.

Предстои жребий на 20-ти септември, в град Смолян, който ще излъчи втората участничка от българския отбор измежду жените.

Още снимки от събитие можете да откриете в нашата галерия:http://sobg.prosport-bg.net/photogallery/index/

Close Menu