blog

Два нови атлета бяха излъчени от община София да представляват България на Световните зимни игри, ПьонгЧанг ‘2013

By September 19, 2012 November 9th, 2019 No Comments

На тържествена церемония, проведена на 11-ти септември 2012 в Столична община в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, бяха избрани нови двама атлета на Спешъл Олимпикс България, които ще представят страната ни на Световните зимни игри в ПьонгЧанг, Южна Корея.

Жребиите в София бяха специални не само заради броя номинирани атлети – двама, а и поради факта, че общината беше първата, която може да се похвали с представител от нежния пол в делегацията. Симона Костова (17г.) е първото известно момиче в 6-членната българска делегация.

Името на другия късметлия е Александър Кенанов (36г.), отличил се с постиженията си по плуване на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Атина ‘2011 и спечелил 2 златни медала за България. За първа и съответно втора резерва бяха определени Теодор Андонов (29г.) и Кристиян Иванов (16г.).

Своеобразен ветеран в игрите на Спешъл Олимпикс, Александър се похвали с много добри приятелства, създадени по време на минали игри и се надява на късмет и успехи и на предстоящите Световни зимни игри в ПьонгЧанг. Измежду любимите му спортисти са Майкъл Джордан и Бен Джонсън, а специално от българските – Йордан Йовчев.

Жребият беше проведен в присъствието и с участието на Йорданка Фандъкова, и в съответствие със стандартите и правилата на Спешъл Олимпикс Интернешънъл с цел гарантиране на прозрачен и безпристрастен избор.

След провеждането на жребия, атлетите бяха лично поздравени от кмета Фандъкова, която им пожела успех и да се върнат с медали и страхотни изживявания от Олимпиадата.

Предстои жребий на 20-ти септември, в град Смолян, който ще излъчи втората участничка от българския отбор измежду жените.

Още снимки от събитие можете да откриете в нашата галерия:http://sobg.prosport-bg.net/photogallery/index/