Skip to main content
news

Резултати от регионалния турнир на Спешъл Олимпикс България в гр. Пловдив

На 12-ти май 2010 г. над 50 млади състезатели със специални образователни потребности от  региона на град Пловдив участваха в регионалния турнир по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България.

Спорното събитие в града под тепетата се проведe на спортната площадка в Помощно училище “Стефан Караджа”. В спортната надпревара по футбол и народна топка се взеха участие млади атлети със специални образователни потребности от помощните и общообразователни училища в Пловдив, Асеновград, Куклен и Калояново.

Отборът на момчетата от Помощно училище “Стефан Караджа” грабна златните медали в турнира по футбол, а отборът на момичетата от същото училище завоюва златните отличия в турнира по народна топка. Среброто във футболния турнир отиде при състезателите от Асеновград, а момичешките отбори от Калояново и Куклен спечелиха съответно сребърните и бронзови отличия в турнира по народна топка.

Младите състезатели получиха своите медали от г-жа Лидия Георгиева, старши експерт в Регионалния инспекторат по образованието в гр. Пловдив.

Младежите от клуб “Ротаракт”- Пловдив зарадваха всички участници в турнира по футбол и народна топка с подарък – нови тениски – и пожеланието да тренират усърдно, да вярват в себе си и да успяват.

Close Menu