Skip to main content
news

Резултати от регионалния турнир на Спешъл Олимпикс България в гр. Видин

На 26-ти май 2010 г. над 40 млади състезатели със специални образователни потребности от гр. Видин и региона участваха в регионалния турнир по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България. Състезанията се проведоха на спортната площадка на СОУ “Цар Симеон Велики” в красивия дунавски град. В оспорваната надпревара по футбол и народна топка взеха участие млади атлети от помощното училище в града, млади състезатели със специални образователни потребности, интегрирани в общообразователните училища в Белоградчик, Видин, Ново село и Кула, както и техните партньори от тези училища.

Златните медали в турнира по футбол заслужено завоюва отборът на ОУ “Васил Левски” от гр. Белоградчик. Среброто грабнаха младите футболисти от СОУ “Петко Р. Славейков” от гр. Видин, а бронзовите отличия спечелиха момчетата от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” от с. Ново село. Онлайн резултатите може да намерите ТУК

В турнира по народна топка златните медали грабна отборът на СОУ “Петко Р. Славейков” от гр. Видин, а сребърните отличия извоюваха момичетата от СОУ “Васил Левски” от гр. Кула.
Емоционално приветствие към всички участници поднесе лично заместник-кметът на община Видин, г-н Борислав Ванков. Той връчи и медалите на победителите заедно с г-жа Ася Петрова, директор на Ресурсен център – Видин.

Много официални гости от държавни институции и граждански организации уважиха с присъствието си спортния празник в крайдунавския град. В чест на състезателите на Спешъл Олимпикс България на турнира дойдоха г-жа Силвия Ставрева, началник на отдел “Международно сътрудничество и неправителствени организации” към община Видин; г-н Евгени Генов, старши експерт по физическо възпитание и спорт в РИО Видин; г-жа Цецка Хаджигеоргиева, старши експерт по начално образование в РИО Видин; г-н Марин Милчев, председател на областния съвет на Българския червен кръст във Видин; г-н Митко Николов, председател на неправителствената организация “Достоен живот”, г-н Стефан Кръстев, председател на регионалния синдикат на организациите към КТ “Подкрепа”.

Подкрепа за състезателите на Спешъл Олимпикс България дадоха и учениците-доброволци към Българския младежки червен кръст от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Видин. Младите добролци активно се включиха в организацията на медицинското обслужване по време на турнира и показаха, че младежите в ученическа възраст могат да бъдат най-успешните посланици на идеите на Спешъл Олимпикс за социално включване, равни възможности и приятелство.

Close Menu