Skip to main content
news

Видео послание от д-р Тимоти Шрайвър, Президент на Спешъл Олимпикс Интернешенъл

Здравейте! Казвам се Тим Шрайвър и за мен е особена чест да поздравя Спешъл Олимпикс България за всяко техно неуморно усилие за създаване на един нов свят на приемане и общност, един свят, в който всеки един човек, независимо от своята възможност и затруднения – всеки един човек – е приет и добре дошъл. Програмата на Спешъл Олимпикс в България се превърна в катализатор за социална промяна – допринасяйки за превръщането на света в по-добро място, едно по-дружелюбно място – един атлет, един доброволец във всеки момент.

Спешъл Олимпикс България предоставя променящи живота възможности за повече от 6000 атлети с интелектуални затруднения. Те вършат своята работа с подкрепата на повече от 600 доброволци – треньори, деятели и родители,  заедно с хиляди с ентусиазирани фенове в цялата страна. Ние не бихме могли да го правим без нашите фенове.

Спешъл Олимпикс България също получава помощ от правителствени институции, от УНИЦЕФ, от партньорите от гражданското общество, от училищата и университетите, и значима подкрепа от спортния и бизнес сектори там в България.

По повод Международния ден на хората с увреждания, аз бих искал да благодаря на Председателя на Народното събрание – госпожа Цачева – и народните представители, и на многото институции, многото организации, които подкрепят доброволческата дейност на Спешъл Олимпикс и изграждането на общности.

И позволете ми да благодаря на българския народ! Благодаря Ви, че споделяте вярата, носена от много от нас – от милиони хора по света – вярата, че спортът има свръхестествената сила  да създава радост и заедност в обществото.  И тези, които много често са изключени, заслужават силата на спорта. Благодаря на всички, че подкрепяте атлетите на Спешъл Олимпикс;  в края на краищата, те са тези, които ни вдъхновяват. И благодаря Ви, че сте част от общността и приятелството, които се случват, след като отприщим силата на уважението и справедливостта и достойнството на всеки гражданин. Нашият свят е по-добър за всеки, на който Ви е помагате. И за мен е особена чест да Ви благодаря от името на света на Спешъл Олимпикс. Благодаря Ви! ВИЖ ВИДЕО ПОСЛАНИЕТО

Close Menu