Skip to main content

Мисия

Мисията на Спешъл Олимпикс е също толкова важна днес, колкото е била и при основаването на движението през 1968. Чрез спорта, Спешъл Олимпикс се стреми да създаде един по-добър общ свят, в който хората да приемат различията помежду си спокойно и отворено, без страх и предубеждения. Нашата роля като организация е да слушаме хората с интелектуални затруднения и да им помогнем да изразяват своите мисли, чувства и потребности, да бъдат активни в своите общности.

Движението организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения. В приятелска среда, те имат възможност да развиват своята физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, да създават приятелства и да споделят дарби и умения със своите семейства, другите Спешъл Олимпикс атлети и обществеността.

Работейки с широк кръг от партньори – държавни институции, общини, учебни заведения, спортни организации, корпорации, медии, треньори и доброволци – Спешъл Олимпикс България търси и намира все повече пътища за признаване и приемане на хората с интелектуални затруднения.

Нашата голяма радост са моментите, когато хора със и без интелектуални затруднения спортуват, работят и се забавляват заедно.

Close Menu