Skip to main content
news

МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ „СПОРТЪТ – ИНСТРУМЕНТ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ“ – 10 ДЕКЕМВРИ 2021

By 01/12/2021December 4th, 2021No Comments

Международната конференция „СПОРТЪТ – ИНСТРУМЕНТ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ“ се организира от Спешъл Олимпикс България, фондация „ПроСпорт“ и Дружество Европейско право на 10 декември 2021 г. от 10.00 до 16.00 часа онлайн в платформата Microsoft Teams.

Цел на конференцията е да инициира дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалната интеграция. Чрез тази инициатива се стремим да насърчим дебата между публичните власти, спортните федерации, спортните клубове, доставчиците на спортни услуги, училищата, общините и контролните органи за предизвикателствата и добрите практики за развитието на спорта като инструмент за социално приобщаване, включително за насърчаване на доброволчеството и за гарантиране на правата на децата в областта на спорта.

В рамките на конференцията ще бъдат обявени годишните награди «ПроСпорт‘2021» за развитие на доброволчеството в спорта и на социалната мисия на спорта.

Ще се радваме на интерес за участие в конференцията. За да получите персонифициран линк за участие, моля, регистрирайте се в срок до 14 часа на 08 декември 2021 г. на: https://prosport-bg.net/conference/2021-registration/. Ако посочите в регистрацията, че желаете да бъдете включени с презентация в определен панел, моля, изпратете презентацията на адрес sobg@prosport-bg.net  в същия срок.

Очакваме Вашите мотивирани предложения за номинации за годишните награди ПроСпорт‘2021 на ел. поща: sobg@prosport-bg.net също в срок до 08 декември 2021 г.

Чрез спорта, Спешъл Олимпикс се стреми да създаде един по-добър общ свят, в който хората да приемат различията помежду си спокойно и отворено, без страх и предубеждения. Нашата роля като организация е да слушаме хората с интелектуални затруднения и да им помогнем да изразяват своите мисли, чувства и потребности, да бъдат активни в своите общности.

Вашето съпричастие е от ключово значение за разпознаване на мисията на Спешъл Олимпикс и създаване на позитивни нагласи в българското общество, благоприятстващи пълноценна социална реализация на хората с интелектуални затруднения в България, както и за утвърждаване на социалната мисия на българския спорт.

Вижте програмата ТУК.

Close Menu